Home > spintos > Kaip pasirinkti darbo kambario spalvą?

Kaip pasirinkti darbo kambario spalvą?

Darbas namuose yra svajonės išsipildymas daugeliui žmonių. Tiesa, namuose dirbti gali būti sunkiau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tuomet nusprendžiama įsirengti darbo kambarį. Šiame straipsnyje išdėstysiu svarbiausius dalykus, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis darbo kambario spalvą.

Pagalvokite ,kokios spalvos vyrauja jūsų profesijos žmonių kabinetuose ir apskritai visoje aplinkoje. Interneto svetainių dizaineriai gali pasirinkti tamsiai mėlyną, gydytojai pasirinktų baltą, jei angliakasiams reikėtų kabineto, jie tikriausiai rinktųsi juodą. Bet kuriuo atveju, spalva, kuri yra susijusi su jūsų profesija primins, kad į savo darbo kambarį atėjote su vienu tikslu – iki galo atlikti darbą.

Būtina pasirinkti spalvas, kurios skaitina darbingumą. Šviesiai žali ir melyni atspalviai gali skatinti mieguistumą. Tuo tarpu raudona ir orandžinė, bei kitos ryškios spalvos skatina imtis darbų.

Baldai turi būti patogūs ir reikalingi. Jų neturi būti per daug. Kelios spintos, stalas ir kėdė – šių baldų užtenka.

Jei į savo darbo kambarį pasikviečiate klientus, pasistenkite, kad spalvos atspindėtų jūsų įmonės logotipo spalvas. Firminės spalvos parodys, kad esate rimtai nusiteikęs savo įmonės atžvilgiu ir paliks įspūdį lankytojams. Aišku, prieš tai pagalvokite ar šios spalvos tikrai tinka kambariui.

Suderinkite darbo kambario spalvas su visų likusių namų interjeru. Įėjimas į šią patalpą neturi sukelti šoko, o kaip tik raminti ir leisti susitelkti ties darbais. Visų namų spalvos turi harmoningai derėti.

Pasirinkite sienų dažus vietoj tapetų. Kambarys, kurios sienos dažytos vizualiai atrodo didesnis, nei tas, kurio sienos išklijuotos tapetais. Taip pat nereikia persistengti su baldais. Juk nenorite jaustis prispaustas spintos ar daugybės lentynų.

Darbo kambariui tinka blizgesni dažai. Patalpoje, kurioje vyksta darbas turi būti šviesu, o tokie dažai geriau atspindi šviesą. Apskritai darbo kambaryje daug dėmesio turi būti skirta apšvietimui. Jei jums skaudės akis, gerų rezultatų nepasieksite.

Taip pat patariama nusipirkti kelių spalvų mėginius, padaryti kelis brūkštelėjimus ant sienų ir pasižiūrėti, kaip jums patinkanti spalva atrodo iš tiesų. Parduotuvėse ir jūsų namuose tie patys dažai gali skirtingai atrodyti. Patartina pasitarti su konsultantu ir vengti draugų bei visažinių giminaičių patarimų.

Ofisas

Categories: spintos Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment